חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

28

מתכונים עם גבינת מוצרלה

חפש מתכון לפי מרכיב
 רשימת מתכוניםקטגוריהמנהכשר
אומלט ספרדישונותראשונותכן
אצבעות מוצרלה פריכותגבינותראשונותכן
בוריטו מקסיקני מאפיםעיקריותכן
ברוסקטה אפרסק ומוצרלהשונותראשונותכן
ברוסקטה חגיגיתגבינותראשונותכן
גלילות חציל ממולא בתרד וגבינותגבינותראשונותכן
גלילי גבינה ים תיכונייםגבינותראשונותכן
חביתת תרד מקושקשתפשטידותתוספותכן
חציל פרמזן - מלנזה פרמזנהפשטידותעיקריותכן
חצילים ממולאים נוסח פרובנסירקותעיקריותכן
ירקות צלויים עם מוצרלה - מנה אישיתירקותתוספותכן
כדורי מוצרלה מטוגנים - בוקוצ'יניגבינותראשונותכן
כריך מוצרלה וטונהשונותראשונותכן
לזניה חלביתפסטותעיקריותכן
לזניה תרד וריקוטהפסטותעיקריותכן
עוף פרמזןעוףעיקריותלא
עוף פרמזן בגרילעוףעיקריותלא
עוף פרמזן בתנורעוףעיקריותלא
פיצה ללא גלוטןמאפיםעיקריותלא
פיצה פסטו וגבינת פטהמאפיםעיקריותכן
פיצה פפרונימאפיםתוספותלא
פסטה פג'יוליפסטותתוספותכן
פשטידת קישואיםפשטידותעיקריותכן
קונכיות פסטה ממולאותפסטותעיקריותכן
קיש גבינותפשטידותתוספותכן
קלצ'ונה פלפל ונקניקמאפיםראשונותלא
קנלוני עוףפסטותעיקריותלא
קסדייה יוונית עם מטבל ציזיקישונותתוספותכן

מידע על

גבינת מוצרלה

בלועזית :Mozzarella Cheese


מידע נוסף : מוצרלה הוא שם גנארי לקבוצת גבינות איטלקיות, העשויות במקור מחלב בופלה (נקבת הבאפלו) לא מפוסטר, שעובר תהליך צנטרפוגה (סיבוב במהירות גבוהה), עד שהוא מתגבן על דפנות הכלי. חלב הבאפלו או התאו, נחשב בריא ועשיר בשומן וחלבון חלב, המאפיינים גבינות אלו. מקורה של המוצרלה במאה ה-12 בחבל קמפניה בדרום איטליה. במאה ה-18 עם התחלת התיעוש שאיפשר שימור גבינות לזמן ממושך, היא התפשטה לכל איטליה, ומשם לעולם כולו. כיום מיוצרת המוצרלה גם מחלב בקר (פיור די לאטה) על ידי חימום החלב ושקיעה של הקום (Curb) לתחתית הסיר, איסוף הגושים, וחימום מחדש עד התגבנות. את החלב המגובן שהוא בעל מרקם צמיגי וסיבים דקים, לשים היטב וחותכים עם היד לכדורים קטנים (מכאן מקור השם Mozzara, שפירושו פריסה), ומשרים במי מלח. גבינת המוצרלה היא גבינה טריה ולא מיושנת, והיא כמעט חסרת טעם, על כן נהוג להוסיף לה טעמים שונים המשלימים אותה. המוצרלה היא אחת מגבינות הדגל האיטלקיות ומקובל להשתמש בה טריה בסלטים, ומותכת על פיצות, פוקצ'יות ועוד תבשילים.

מונחים נוספים במילון אוכל
תמונה של גבינת מוצרלה
מרכיבים ומצרכים

חפש מתכון לפי מרכיב


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים